(untitled) (Шевченкознавчі студії, 2025)
Стаття висвітлює інформацію про основні публікації, присвячені життю і творчості Тараса Шевченка. Зміст їх охоплює найраніші захоплення Кобзарем як генієм-пророком України і статті та заходи, що з’являлися в пресі протягом останніх років. У них аналізуються стильові особливості творчості Тараса Шевченка, описуються події, пов’язані з увічненням пам’яті про нього. Зокрема, про створення художнього тексту, що покладений на музику, та встановлення пам’ятного знака малому Тарасу в селі Гуляйполі, яким він разом з батьком "чумакував", їдучи по сіль до далекого Криму. Стаття може зацікавити і дослідників літератури, і краєзнавців.